onsdag 29. april 2009

Bryllupskjole til liten jente


























Jeg har fått i oppdrag å lage en kjole til datteren til en heldig dame som skal gifte seg.


Har laget tre forskjellige kjoler som hun kan velge mellom i samme materialer.


Kjolene er laget av en gammel duk, babybomull og metallstoff fra brudens egen kjole.

søndag 26. april 2009

Loppemarked


Noe av dagens fangst fra loppemarked på Nordseter skole.
Fant en hel del som jeg var veldig godt fornøyd med. Duker, stoffprøver, dongeribukser og masse mer..nå blir det gøy å se hva alt skal bli til.

fredag 24. april 2009



En god barnehagekjole for høst og vinter. Microfleece og litt tykk bomullstrikk i bærestykket med håndbrodert motiv. Skjørt av mønstret kraftig bomull og cord. Bakside av dongeribukse.
Kjolen ble burdagsgave fra en mamma til Vilde som fylte fem år.


Bærestykket er av en gammel duk fra loppis som jeg har brodert en fugl på og en strikkegenser fra bruktbutikk. Skjørtet er av en beige Dolce Gabbana - bukse fra min mann og et nytt mønstret cordstoff. Baksiden av lilla cord.
Kjolen havnet i Askim og var bursdagsgave fra en tante til en jente som fylte 6 år. Ryktet forteller at den falt i smak hos bursdagsbarnet.





Kjolen er laget av en grønn sparkebukse fra min sønn, mønstret stikkejakke i bomull, dongeribukse og nytt bomullstoff. "Glad jente" er håndbrodert på skjørtet.

Kjolen ble bestilt som venninnegave til en liten nyfødt jente. Str 2 -4 mnd.

torsdag 23. april 2009


Jeg fikk en utfordring fra en hyggelig dame fra Stavanger som ønsket en kjole med rosa og gjerne med Bambimotiv. Dette ble resultatet. Laget av ny rød cord i bærestykket, rosa bomull med håndbrodert Bambi. Skjørtet er av bomull med trykte hjerter og dongeribukse. Dongeri også på baksiden.


Her har jeg brukt rest fra en liten babybluse sammen med en "kosedress" i bærestykket. Skjørtet er av et tweedaktig stoff fra en bukse og dongeri. Dongeri også på baksiden. Kjolen er i ca str 1 - 2 år.


Denne kjolen er laget av "kosedress", rosa strikkegenser i bomull, t-skjorte, tøystykke fra loppis og en avlagt dongeribukse. Håndbrodert sommerfugl på bærestykket og "gulljente" brodert på skjørtet.
Kjolen er nå på vei til en liten jente i Øverbygd.

onsdag 22. april 2009







Vildes lillebror skal døpes og mammaen hennes har bestilt denne kjolen til henne.
Den er laget av to bluser Vilde brukte som baby. Et tweed-aktig stoff fra en avlagt bukse og dongeri.
Med både silkebånd og hamp til disse stoffene blir dette både en finslig og røff kjole på en gang.
Jeg fikk denne tilbakemeldingen fra Vildes mamma:

Hei Ann Merethe.Må bare gi en tilbakemelding på den nydelige kjolen du har sydd til Vilde. Veldig artig at hennes gamle babybluser kunne gjenbrukes i den nye kjolen. Hun var bare supersøt i den!!! Hun skal bruke den i lillebrors dåp neste helg med hvit bluse under og pensko. Siden skal den brukes som hverdagskjole. Den er for fin til i henge i skapet:)Hilsen Marit:)


Denne kjolen er laget av "kosedress", strikkegenser i bomull, dongeribukse og nytt rosa bomullstøy. Håndbrodert sommerfugl og teksten "Søtnos".

Kjolen er bestilt som venninnegave til en nyfødt liten jente. Størrelsen er ca 2 - 4 mnd.