fredag 17. februar 2012

Gjenbruk gir glede





Bislett er et hyggelig område å legge rusleturen med Stensbergparken, kaféer og flere interessante butikker. Her om dagen oppdaget jeg teksten "Gjenbruk gir glede" på et butikkvindu i Theresesgate 46 og ble naturligvis nysgjerrig på hva dette var.

Gardina er en liten koselig butikk som ble startet i 2009 og tar imot pent brukte gardiner, stoffer og puter.
Alle salgsinntektene går uavkortet til kreftforeningen og øremerkes prosjekter for barn og ungdom. Prosjektet ble startet på initiativ av Nina Skaugen, som er så hyggelig at man burde ta turen om så bare for en prat. Butikken bemannes også utelukkende av frivillige.

Dette er et sted man virkelig kan gjøre kupp på kvalitetsgardiner og stoffer og samtidig støtte en viktig sak.



Åpningstider:
Tirsdag - fredag
kl 11:00-17:00
Lørdag
kl 11:00-16:00
Mandag stengt


www.gardina.no

post@gardina.no

Jeg fant selvsagt noen stoffer som ble med hjem...og de skal IKKE brukes til gardiner og jeg skriver gjerne under på at gjenbruk gir glede.






torsdag 16. februar 2012

Kreative barn 1

Å se kreative muligheter gjennom barna er en opplevelse og en stor kilde til inspirasjon.
Min datter er et kreativt menneske som stadig har nye prosjekter på gang, og hun ser ingen begrensninger når hun setter i gang. Mange ganger fungerer det og noen ganger dukker det opp noen utfordringer underveis og prosjekter som faller i grus. Hun blir veldig lei seg når det ikke går som planlagt, men har en tendens til å reise seg igjen og gå på med fatt mot.
Jeg finner stadig små prosjekter som hun jobber med i kroker og kriker.


På skolen har hun en veldig inspirerende musikklærer. I en time for en tid siden viste han elevene litt av hva man kan lage av egne instrumenter.
Eirill ble superengasjert og har siden hatt som prosjekt å ha med et nytt instrument på skolen til neste musikk time. Eirill har vokst opp med gjenbruk og det er naturlig for henne å bruke det hun finner for hånden. Bl.a ble en skoeske til en "skotar", en plastboks og doruller ble til en "multi-ristus", en eske med tannstikker og strikk til et piano.






mandag 13. februar 2012

UFF

Når det ikke er loppis-sesong og jeg har behov for en liten dose inspirasjon, er en favoritt å ta turen innom UFF - Underground og UFF - Second hand.
Her kan jeg lett bruke noen timer på å rusle rundt blant gamle, vakre, merkelige og snodige klær.

UFF står for U-landshjelp fra Folk til Folk i Norge og er en forening stiftet i 1979. De ønsker å bekjempe fattigdom og nød i verden og å være med å støtte en utvikling hvor mennesker selv kan være med å drive utviklingen fremover. Derfor er det fint å vite at man også er med og bidrar litt når man handler her.

UFF har også sitt eget design merke "uffo-design". Klærne blir designet og sydd av avlagte plagg og materialer som blir omgjort til et plagg ingen annen i hele verden har makent til. Dette er veldig i min ånd ettersom også Mikkeliten jobber mye på samme måten med gamle skatter som blir til nye unike barneklær.


http://www.uffnorge.org





Denne gangen fant jeg litt av hvert som jeg nå gleder meg til å sette saksen i: